Fitkids

Fitkids

Icon Centrum Fysiotherapie

Fitkids is een project van Artsen voor Kinderen en bestaat sinds 2005. Fitkids wordt o.a. gesponserd door de Johan Cruyff Foundation. Kinderpraktijk Paramee Medemblik heeft een licentie om Fitkids te mogen geven. Fitkids is een fitness –oefenprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen die zich moeilijk aan kunnen sluiten bij een reguliere sportvereniging.

Voor welke kinderen

Hierbij kan gedacht worden aan kinderen met een chronische aandoening/beperking als diabetes mellitus, reuma, astma, kinderen met ADHD, autisme, NLD, PDD-nos en kinderen met obesitas.
Een belangrijk doel van de Fitkids is om het kind plezier te laten beleven aan sport.

Er wordt getraind onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Vooraf wordt het kind getest op motoriek en conditie. Ook wordt er gekeken naar gewicht en lengte.
Hierna wordt er een trainingsprogramma opgezet welke past bij het kind.

Evaluatie en vervolg

Na drie maanden vindt er met het kind en de ouders een evaluatie plaats. Er wordt gekeken of het kind een vervolg Fitkids programma gaat volgen of dat er een mogelijkheid is tot aansluiting bij een reguliere sport. Indien dit mogelijk is dan wordt er gekeken welke sport hiervoor in aanmerking zou komen.

KIdsfit

Voor kinderen met overgewicht is een speciaal programma samengesteld onder de naam KidsFit. Kidsfit wordt gecombineerd met advies van de diëtiste van Kinderpraktijk Paramee, Ingrid Wiering.

Fitkids wordt gegeven op de maandag- en donderdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur en van 16.30 uur tot 17.30 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helene Schouten, Kinderpraktijk Paramee, tel. 06-30267441.